MEDLEMMAR

Träffa våra medlemmar

Hållbara Besöksmål Tanum är en nystartad ideell förening för företag, föreningar, organisationer och privatpersoner som tillsammans arbetar för att göra destinationen Tanum till ett hållbart besöksmål för både besökare och fastboende.

Våra medlemmar erbjuder allt från mathantverk, konsthantverk, gårdsbutiker och loppisar, till odling och förädling, närproducerat och hållbart.

Alla kan vi stärka varandra!

Gården Kämpersvik

Gårdsbutik
I Heljeröd, Kämpersvik har Alexandra öppnat upp sin gård för kortväga och långväga besökare, när hon anordnar marknader, yoga, musikkvällar och mer därtill. Hon tänker väldigt lokalt och nära ibland på ett finurligt och kreativt sätt!

Backyard Bowls

Foodtruck
Strax utanför samhället Fjällbacka ligger en lummig trädgård med en liten matvagn som samlar smaker och kryddor från olika delar av världen, men med en lokal känsla i miljö och med närproducerade råvaror. Världen i en liten foodtruck på Bakgårn helt enkelt! Detta vill du inte missa...

Paul & Paula

Odlare
Paul & Paula är odlare och producenter av drycker och sylter gjort på Havtorn, Bohusläns "guld", och Aroniabäret. Paula är grundare bakom varumärket Nordic Crown som finns att köpa bland annat i Agnes butik.

Hämmens Gård

Gårdsbutik & stuguthyrning
Hämmens gård är ett småbruk som drivs ekologiskt. Gården ligger i ett starkt kuperat och variationsrikt Bohusländskt landskap av skogar, åkrar och mindre vattendrag. Här odlar man havtorn, svarta vinbär och aronia.

Dingle Lantbruk AB

Jordbruk
Dingle Lantbruk är din "gröna granne" som producerar kött och grönsaker av högsta kvalitet som du kan köpa direkt på gården. Gården är KRAV-certifierad.

Widén Gården

Gårdsbutik
Här kan du handla lokalproducerade produkter, varav en del är KRAV-certifierade. Här finns nöt, lamm och gris. I butiken finns det även produkter för dig som är biodlare.

Buars Ryttarbod & boutique

Gårdsbutik
I boutiquen hittar du kläder för dig som vill vara unik, i Ryttarboden det mesta och bästa för häst och ryttare - även för de allra minsta.
Vi har även allt du behöver till hund och katt

Aspebergets gårdsbutik

Gårdsbutik
Aspebergets Gårdsbutiks filosofi är att erbjuda råvaror och produkter från lokala gårdar, med fokus på kvalitet och naturlig produktion. Här finns även möjlighet att plocka grönsaker direkt från växthuset och att få sig en god fika.

Bottna Inn

Familjehotell
Ett renoverat sågverk med 9 rum som alla har egen ingång. Maten är lokalproducerad och ekologisk så mycket som möjligt. Värden är auktoriserad Bohuslänsguide och gästerna får mängder med information om de bästa platserna att besöka .

Kustnära Kuriosa

Inredning
Hos Kustnära Kuriosa i Fjällbacka står återbruk i centrum. Nästan allt i inredningen har haft ett tidigare liv på en annan plats, och ofta i annan funktion. Det som inte är återbrukat bland varorna, är tillverkat i Europa: Porslin från Portugal bredvid tvål från Frankrike. Allt handplockat. Det ska vara lätt att göra ett klimatsmart val.

Falk's trädgårdsmiljö

Trädgårdsmästare
Falk´s trädgårdsmiljö startades 1999 och har efter det skapat och utvecklat många trädgårdar och utemiljöer runt om i Tanum & Strömstad med omnejd.

Vår personal gör ett fantastiskt arbete för att skapa er trädgård, utemiljö samt byggprojekt!

Tanum Shoppingcenter

Köpcenter
Här hittar du ett brett utbud av restauranter, ett av Bohusläns mysigaste caféer och butiker för hela familjen med allt från livsmedel, mode & skor och hemelektronik till inredning, skönhet, godis, sport & fritid mm.

För att ytterligare förstärka centrets gröna profil finns hela 80 laddningsstationer för elbil och hela centret drivs med grön el.

Gumman i Lur

Catering
Hos Gumman i Lur hittar du Bohusläns godaste smörgåstårtor! Beställ tårtor till kalaset, festen, mötet eller bara för att det är så gott! Laktos- och glutenfria alternativ finns.
Här kan du också få friskvårdsbehandlingar i form av zonterapi.

Kraften att leva

Föreläsare
Med egna erfarenheter av Parkinson och Polyneuropati bidrar Charlotte till kunskap som skapar förståelse och trygghet till företag, föreningar, privatpersoner, kommuner, myndigheter och utbildnings-anordnare. Detta via föreläsningar, coaching, kurser och egna låtar där hon skrivit texterna.

PeO Fastigheter AB

Fastighetsbolag
Fastighetsbolaget där hyresgästen alltid finns i centrum. PeO är styrelseledamot i föreningen och har en förkärlek till Parken i
Tanumshede.

Östängens glasmästeri & byggnadsvård

Hantverkare
I Bohusläns inland, närmare bestämt Bullaren i Tanums kommun, ligger Östängens glasmästeri & byggnadsvård.
Östängens är ett byggnadsvårdsföretag där ett gott hantverk och kvalitet står i fokus.
Vi utför byggnadsvårdssnickerier samt renoveringar av fönster och dörrar. Vi utför även klassiska glasmästeriarbeten.
Här finns även en butik med lite av varje för den byggnadsvårdsinresserade.

Kim de Bruin

Föreläsare
Kim de Bruin driver firman de Bruin insight out i Grebbestad. Hon erbjuder bl.a. båtutflykter, föreläsningar, tysta vandringar, studiehjälp, textproduktion, fotografi och layout av text och bild. 

Kim har dessutom byggt sig ett eget Tiny House och berättar om sina erfarenheter i sin blogg på hemsidan.

Västerby Handelsträdgård

Handelsträdgård
Västerby Handelsträdgård jobbar alltid för att erbjuda sina kunder bra service, kvalité och att förmedla den rätta kunskapen om växtskydd, bekämpning och planteringsförhållanden.

Viästerby har ett brett sortiment och kompletterar sin egen odling med inköp av säsongsblommor, perenner, buskar och träd ifrån svenska och europeiska odlare

Majum Keramik

Hantverkare
Malin har verkstad och ugn i Kville och affär vid Öneskymta, Kville Lammehagen 1 i Fjällbacka. Hon drejar och gör bruksföremål, men skulpterar även en del och jobbar med stengods, som är en hållbar lera, och försöker även ha en tanke bakom glasyrerna.
Butiken har öppet en del helger som annonseras på Facebook och Instagram, men om man vill komma och titta andra dagar är det bara att ringa.

First Camp Edsvik

Camping
First Camp Edsvik – Grebbestad är en omtyckt familjecamping strax utanför Grebbestad i Bohuslän. Området bjuder på vacker natur och det är inte svårt att förstå varför Bohuskusten är ett av Sveriges mest populära turistmål. Här njuter ni av sol och salta bad vid campingens fina och barnvänliga strand eller på de varma saltstänkta västkustklipporna. Bor gör ni antingen i stuga eller på rymliga campingtomter och på området finns allt som kan tänkas behövas för en riktigt härlig semester!

Ö-keramik

Hantverkare
Heléne Nilebo tillverkar bruks- och konstkeramik med minsta möjliga miljöpåverkan och blandar sina glasyrer själv för att ha koll på råämnen. Ö-keramik använder miljömärkt el, butiken är inredd med återvunnet material så långt det varit möjligt och är även återförsäljare av annat hållbart hantverk.

I Helénes ateljé finns möjlighet till privata kurser, enskilt eller i grupp. 

Ödsmåls Örtagård

Odlare
Ödsmåls Örtagård odlar bär, örter, vindruvor och grönsaker som sen förädlas till unika produkter. Med smak, kvalitet och identitet som man i storproduktion har svårt att ta fram. De använder även råvaror från privata trädgårdar i närområdet. De råvaror de inte själva producerar är så långt som möjligt ekologiskt odlat och ursprungsmärkt. Genom sitt småskaliga mathantverk, utvecklar de både traditionella och lite ovanliga produkter.

Catxalot

Event
Catxalot är det lilla tångföretaget i Grebbestad som sedan 2014 har introducerat svensk tång i Sverige. Från 2022 har vi en filial i Grundsund.
Vi har kurser, events, workshops och föredrag om tång. Vi utbildar också certifierade tångguider i masterclassen Seaweed foraging, food & health.
Vi arrangerar dessutom tångresor.

Catxalot [catch-a-lot] betyder kaskelot (val) på katalanska.

Nöddö Musteri

Producent
Nöddö musteri är ett familjeföretag grundat på Nöddö, tidigare en ö i Norra Bohuslän som i dagsläget ligger helt på land. Vi har producerat äppelmust sedan 2010 och vårt mål har alltid varit att tillverka en så ren och naturlig produkt som möjligt.

Ekologisk odling av äpple och grönsaker. Lilla musteriet är öppet för privatpersoner att komma med egen frukt att musta, en bra möjlighet att ta till vara egen skörd.

Tibblins Classic

Hantverkare
Maria Möbeltapetserare och bilsadelmakeri. Syr även gardiner och har tyger på Löpmeter eller som beställningsvara. I verkstaden finns även kuriosa och design
och inredning.

Johan Bilverkstad. Servar och reparerar det mesta med en motor, gärna äldre Fordon. Fråga vad som är möjligt med Ert projekt.

Catxalot

Event
Catxalot är det lilla tångföretaget i Grebbestad som sedan 2014 har introducerat svensk tång i Sverige. Från 2022 har vi en filial i Grundsund.
Vi har kurser, events, workshops och föredrag om tång. Vi utbildar också certifierade tångguider i masterclassen Seaweed foraging, food & health.
Vi arrangerar dessutom tångresor.

Catxalot [catch-a-lot] betyder kaskelot (val) på katalanska.

Nöddö Musteri

Producent
Nöddö musteri är ett familjeföretag grundat på Nöddö, tidigare en ö i Norra Bohuslän som i dagsläget ligger helt på land. Vi har producerat äppelmust sedan 2010 och vårt mål har alltid varit att tillverka en så ren och naturlig produkt som möjligt.

Ekologisk odling av äpple och grönsaker. Lilla musteriet är öppet för privatpersoner att komma med egen frukt att musta, en bra möjlighet att ta till vara egen skörd.
BLI MEDLEM

Stödmedlem

100 kr/år

Som stödmedlem får du möjlighet att närvara vid medlemsträffar. Kanske är du bildkonstnär, smyckestillverkare, musiker, skulptör? Då har du möjlighet att få ställa ut. Vi vill gärna främja kultur i vår kommun!
 • Inbjudan till våra event och medlemsträffar
 • Möjlighet att ställa ut din konst eller ditt hantverk
 • Nyhetsbrev
 • Erbjudanden från våra medlemmar och samarbetspartners
BLI MEDLEM

Företagsmedlem 

500 kr/år (1500 kr/år*)

Som företagsmedlem får du möjlighet att påverka föreningens arbete. Du väljer själv hur aktiv du vill vara.  
Det här ingår för företagare/föreningar:
 • Företagspresentation på hemsidan
 • Synlighet på Hållbara besöksmåls karta
 • Synlighet i våra SoMe-kanaler på Facebook och Instagram
 • Medlemspris på utställningsplats i Parken Tanumshede
 • Inbjudan till våra event och medlemsträffar
 • Inbjudan till företagsnätverk
 • Nyhetsbrev
 • Erbjudanden från våra medlemmar och samarbetspartners, t.ex. medlemspris på webbsida till ditt företag
För att bli företagsmedlem så fyller du i formuläret. Du kommer då att få faktura på medlemsbeloppet skickat till din e-post.
*Medlemsavgift 1500 kr/år för företag som omsätter över 500.000 kr/år.
INFORMATION TILL MEDLEMMAR

KALENDER

Här kan du som företagsmedlem se vilka medlemsaktiviteter som är på gång.

BAKLUCKELOPPIS

20 JAN 2023
Bakluckeloppis på ICA Hedemyrs Parkering i Tanumshede 12:00 - 15:00. Kom och hjälp till!

INFORMATIONSMÖTE

10 FEB 2023
Information om Hållbara Besöksmål Tanum och Leader-projektet Make it Local kl. 09.00-10.30 i Tedacthuset i Tanumshede.

BAKLUCKELOPPIS

19 FEB 2023
Bakluckeloppis på ICA Hedemyrs Parkering i Tanumshede 12:00 - 15:00. Kom och hjälp till!

BAKLUCKELOPPIS

19 MARS 2023
Bakluckeloppis på ICA Hedemyrs Parkering i Tanumshede 12:00 - 15:00. Kom och hjälp till!

HÅLLBART MODE

22 APRIL 2023
Klädloppis, modevisning och make-overs på scenen i parken vid ICA Hedemyrs,  Tanumshede. Sälj kläder du inte använder och handla second-hand!

BAKLUCKELOPPIS

23 APRIL 2023
Bakluckeloppis på ICA Hedemyrs Parkering i Tanumshede 12:00 - 15:00. Kom och hjälp till!
c/o Widéngården, Kvillevägen 1, 
457 43 Fjällbacka
Visit our FacebookVisit our Instagram
© Copyright 2022 - Hållbara Besöksmål Tanum

Designed by The Odd Duck Nordic Web Design
storecalendar-full linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram